Keramische lakbescherming

De keramische coating of keramische lakbescherming is de laatste jaren in opmars in Nederland. Het is al vele jaren een populaire vorm van lakbescherming in Japan en de Verenigde staten.

Dit is een innovatieve beschermlaag bovenop uw lak in plaats van de taditionele wax of polymeer coating. Met als grote voordeel tegenover de waxlaag of polymer coating dat deze vele malen harder is. En soms tot wel 5(!) jaar blijft zitten.

Het grootste voordeel van een keremische lakbescherming is dat de glans van uw auto veel langer gegarandeerd blijft en een absolute bariere vormt voor vogel uitwerpselen, zure regen en UV stralen en teer.

Veel witte auto's hebben tegenwoordig grote plastic / kunstof elementen die geen witte lak bevatten maar waar direct een laag transparante lak op het materiaal is aangebracht.
Dit heeft als groot nadeel dat deze elementen over verloop van tijd gaan verkleuren en een gelige of grijzige tint aan gaan nemen. Hierdoor krijgt uw auto een verschijning met verschillende vlakken met meerdere wit toonschakeringen.

Een keramische coating is hierbij de oplossing. Het kiezen van de juiste coating zorgt ervoor dat uw lak en de kleur beschermd zijn en de kans op verkleuring minimaal blijft.

Voordelen van een keramische coating

Duurzame bescherming

Een keramische coating blijft tot wel 60 maanden bescherming bieden aan uw auto. Het is dus een zeer duurzame en lonende investering. In tegenstelling tot een traditionele wax waar de bescherming standaard al veel minder is blijft deze laag in het extreme geval maximaal een jaar zitten. En dit zijn alleen de meest uitzonderlijke wax typen.

 

Zelfreinigend

Wij gebruiken keramische coatings die allen een sterk water en vuilafstotende werking hebben. Daardoor blijft de auto merkbaar langer schoon en bent u minder tijd kwijt met de onderhoud.

UV bescherming

Wij gebruiken keramische coatings die een sterke UV bescherming bieden. Hierdoor wordt uw lak minder snel aangetast door schadelijke UV stralen die uw lak verbleken en langzaam afbreken.