Wat is detailing precies

Er is een verschil tussen een auto wassen, poetsen of detailing.

Een auto wassen is simpelweg met een emmer en zeep de vervuiling van de auto verwijderen.
Een auto poetsen betekend dat de auto gewassen wordt en met enkele chemische middelen een tijdelijke glans wordt gecreëerd.

Auto detailing betekend meer dan poetsen en wassen alleen. Met auto detailing wordt bedoeld de auto te wassen, reinigen en alle materialen in een zo goed mogelijke staat te herstellen maar ook beschermen.

 

Reinigen
Het reinigen van het voertuig gebeurd niet met zeep alleen.Er wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde pre-wash. Deze pre-wash weekt alle grote verontreiniging los van de lak. Zodat deze op later moment bij het wassen geen krassen meer kan achterlaten.

Ook het wassen zelf gebeurd met een speciale shampoo die erop gericht is uw lak te reinigen maar niet aan te tasten. Vervolgens wordt tijdens het wassen gebruik gemaakt van meerdere professionele technieken om het vuil ook echt te verwijderen uit de meest uiteinlopende specifieke locaties van uw voertuig.

Na het drogen wordt de lak geinspecteerd en eventueel een diepte reiniging uitgevoerd waardoor de lak weer glad aanvoelt en alle vuil die zich zelfs in de poriën van de lak kan ophouden verwijderd. Hierna wordt indien gewenst de auto gepolijst in meerdere stappen om de lak weer te herstellen in zijn oorspronkelijke staat of vaak zelfs beter dan in nieuwstaat.Als afsluiting hierop kan ervoor gekozen worden de lak te beschermen met een zogenoemde glaze en wax en waxverzegeling. Dit verzorgd de lak en beschermd het tegen de elementen en houdt de lak soepel zodat deze langer mooi blijft.

Als alternatief hierop kan er gekozen worden voor een keramische lakverzegeling. Dit is een laag over uw lak die een grote hardheid toevoegd welk een extra bescherming biedt tegen onder andere steenslag, zure regen, vogel uitwerpselen en meer.
Interieur
Met detailing wordt er ook aandacht besteed aan het het interieur. Hierbij wordt uitgebreid gekeken naar de lederen bekleding maar ook kan er gedacht worden aan het verwijderen van onaangename geurtjes en het herstel van kunstof interieur elementen.